fbpx
Logo In House Coffee Roasting
Follow Us
Rostins Logo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

σε Ελλάδα και Κύπρο

Search

State-of-the-art Coffee Bean

Σε παλαιότερους χρόνους, το καβούρδισμα του καφέ θεωρούνταν μια μορφή τέχνης ανάλογη αυτής της gourmet μαγειρικής, απαιτώντας πολλά χρόνια εμπειρίας υπό την επίβλεψη του “master roaster”.  Πρόσφατες εξελίξεις της U-Roast συνδυάζουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας με την τέχνη και το πάθος δημιουργώντας τους πιο εκλεπτυσμένους, ποιοτικούς καφέδες.
To σύστημα καβουρδίσματος U-Roast είναι ένα ελεγχόμενο από υπολογιστή convection air roaster. To συγκεκριμένο σύστημα καβουρδίσματος αποτελεί το κλειδί για το εύκολο και πάντα επιτυχημένο καβούρδισμα καφέ. Δεν είναι μόνο εύκολο στη λειτουργία αλλά παράλληλα εξασφαλίζει περισσότερα οφέλη από την παραδοσιακή μέθοδο καβουρδίσματος “drum roasting”.:
  • Καβούρδισμα με convection air
  • Αποτελεσματικό διαχωρισμό ξένων σωμάτων
  • Ακρίβεια στο χρόνο και τη θερμοκρασία
  • Ακριβή διαδικασία ψύξης
  • Καφέ υψηλής ποιότητας
 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ / Drum Roasting UNEVEN ROAST  

  • Aπελευθέρωση καπνού και ρύπων.
  • Γεύση “καμένου” από υπερβολικό ψήσιμο στην επιφάνεια του κόκκου.
  • Σε light roasts, το εσωτερικό μπορεί να μην καβουρδιστεί επαρκώς με αποτέλεσμα να αφήνει ξινή γεύση.
  • Το νερό μπορεί να απελευθερωθεί πολύ νωρίς μειώνοντας την καραμελοποίηση.
  • Το αποτέλεσμα συχνά διαφέρει από καβούρδισμα σε καβούρδισμα.
 

U-ROAST / Convection Roasting EVEN ROAST

  • Οι κόκκοι ψήνονται απαλά μέσω του ζεστού αέρα.
  • Ξένα σώματα απομακρύνονται με τον αέρα και δεν επηρεάζουν τη γεύση.
  • Επιτυγχάνεται σταθερό αποτέλεσμα, όμοιο προφίλ καβουρδίσματος (ομοιoμορφία στο καβούρδισμα εσωτερικά και εξωτερικά).
  • Αποφυγή ξινής ή πικρής γεύσης.
  • Το νερό απελευθερώνεται αργά για βέλτιστη καραμελοποίηση.
  • Σταθερό καβούρδισμα κάθε φορά – αυτοματοποιημένη διαδικασία.

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ, ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ  αποτέλεσμα του μοναδικού U-Roast Micro Roaster!
Tα παραδοσιακά drum roasters συνήθως καβουρδίζουν τους κόκκους ανομοιόμορφα – το εξωτερικό του κόκκου ψήνεται περισσότερο από το εσωτερικό. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητη πικρή γεύση. Το σύστημα καβουρδίσματος U-Roast εξασφαλίζει ομοιόμορφο καβούρδισμα σε κάθε κόκκο, επιτυγχάνοντας το εκάστοτε επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.